Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge

Na ruim 15 jaar zo goed als afwezig te zijn geweest in de bioscoop, brengt Warner Bros. Nederland vanaf donderdag 8 oktober de legendarische “The Lord of the Rings”-trilogie terug op het witte doek.

In de eerste drie jaar van deze eeuw bracht regisseur Peter Jackson de boekentrilogie van J.R.R. Tolkien op epische wijze naar het grote doek. De drie “The Lord of the Rings”-films waren een enorm succes en trokken in Nederland samen bijna 7 miljoen bezoekers naar de bioscoop. De films staan alle drie nog altijd in de lijst van tien best bezochte films van de afgelopen 25 jaar. De trilogie werd in totaal genomineerd voor 30 Oscars©, waarvan er 17 werden verzilverd (onder andere ‘Beste Film’ en ‘Beste Regisseur’ voor “The Lord of the Rings: The Return of the King”).

Voor de eerste keer worden de films in de Nederlandse bioscoop uitgebracht als ‘extended edition’, en samen bevatten ze 144 minuten meer beeldmateriaal dan de oorspronkelijke bioscoopversies. 

8 oktober: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Extended)

 

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Extended)

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

do 08 okt 19:00   

   

za 10 okt 19:45    

   

wo 14 okt 19:00  

   
15 oktober: The Lord of the Rings: The Two Towers (Extended)

 

The Lord of the Rings: The Two Towers (Extended)
Frodo Baggins en de Fellowship zetten hun zoektocht voort om de Ene Ring te vernietigen en strijden tegen het kwaad van de Duistere Heer Sauron. De Fellowship is verdeeld en merkt nu dat ze verschillende wegen inslaan om Sauron en zijn bondgenoten te verslaan. Hun bestemming ligt nu bij twee torens: de Orthanc-toren in Isengard, waar de corrupte tovenaar Saruman wacht en het fort van Sauron in Baraddur, diep in het donkere land van Mordor.

do 15 okt 19:00   

   

vr 16 okt 19:15    

   

wo 21 okt 19:00   

 
22 oktober: The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended)

 

The Lord of the Rings: The Return of the King (Extended)
De laatste strijd om Midden-aarde begint. Frodo en Sam, geleid door Gollum, zetten hun gevaarlijke missie voort in de richting van de branden van Mount Doom om de Ene Ring te vernietigen. Aragorn worstelt om zijn nalatenschap te vervullen terwijl hij zijn in de minderheid zijnde volgelingen leidt tegen de groeiende macht van de Duistere Heer Sauron, zodat de Ringdrager zijn zoektocht kan voltooien.

do 22 okt 18.30        

wo 28 okt 18.30